Visar alla 16 resultat

Mustan Everstin Kosto (Den Svarta Överstens Hämnd)

Svarta vinbärs och blåbärsvin av rödvinstyp, som trots sitt namn och passliga portioner inte alls är en farlig dryck. Tvärtom, det här söta svartvinbärsvinet, som får sin levhet av blåbär, är ett ypperligt sällskaps- eller dessertvin som även passar till mustiga kötträtter

Vaalea Kaunotar (Den Blonda Skönheten)

Fruktvin på äpple och rosenkvitten i vitvinsstil. Ett väl balanserat sällskapsvin som passligt nerkylt smakar bra tilsammans med fisk eller kyckling.

Satumetsän Lumous (Sagoskogens Förtrollning)

Friskt bärvin av rosétyp vars jordgubbsmak uppfriskas av röda vinbärs syror. Favoritvin för sällskap som varken föredrar vitt eller rött. Passar även vid matbordet med lätta kötträtter.

Linnunmaito (Fågelmjölk)

Sött, fylligt äppelvin kryddat pikant med rönnbär. inget direkt matvin, men passar bra med salt tilltugg. Sälskapsvinets sötma kryddar samvaron.

Koppelon Kujerrus (Tjäderhönans Tjatter)

Det här halvsöta röda vinet har en frisk smak av vilda tranbär tilsammans med röda och svarta vinbär sammt skogens söta blåbär. Passar bra till vilt och utom ordentligt vid en ostbricka.

Syysunelma (Höstdrömmar)

Ett friskt väl ballanserat ljust äpple och gröna vinbärsvin. Trotts sitt namn en dryck som passar alla årstider. Pratvin eller dessert men går väl even som matvin till det mesta från fisk till fläsk.

Karvajalka (Ludentass)

Halvtorrt rosé-färgat vin av krusbär och jordgubbe. Gott vin i gott sällskap men passar även allena. Rökt fisk är även en bra kombination.

Päivänsäde (Solstrålen)

Rosenkvittens karakteristiska smak avrundat med äpple ger en personlig syrlig smak till det här halvtorra vinet.

Punapaula (Röda Gullband)

Mogna tranbär tämjda med litet äpple blir ett vin som snärjer den som inte längtar efter sött. Ett lätt val som matvin till kött, fisk, eller fågel.

Kartanon Tumma (Herrgårdens Mörka)

Ett mustigt mörkt semitorrt bärvin av svarta vinbär avrundat med blåbär. Fylligt vin till kraftiga kötträtter men passar även som dessert och sällskapsvin när munnen kräver något mörkt och lent.

Kartanon Punainen (Herrgårdens Röda)

Svarta och röda vinbär kombinerade med aronia till ett friskt bordsvin. Passar såväl till en oxfilé om kyckling. Eller bara så där som delikatess utan tilltugg.

Kartanon Vaalea (Herrgårdens Ljusa)

Fruktvin på äpple och rosenkvitten i vittvinsstil. Ett torrt matvin vars piggt syrliga smak passar bra såväl med fiskrätter eller helt utan tilltugg som ett friskt sällskapsvin.