Näytetään kaikki 7 tulosta

Mustan Everstin Kosto

Musta Everstihän oli aikoinaan Mustilan kartanon ikioma kummitus, jota ei ole näkynyt vuosikymmeniin. Nyt vanha sotaherra on herännyt henkiin viinin muodossa. Mutta mitä näin jalossa juomassa tarkoittaa kosto? No sitä, että kosto on suloinen, kuten tämä viini.

Punaviinityyppinen marjaviini, joka nimestään huolimatta ja kohtuullisesti nautittuna ei ole lainkaan pelottava juoma. Päinvastoin se on makeahko seurustelu- ja jälkiruokaviini, joka sopii niin juustopöytään kuin tuhdin liharuoankin kanssa.

Vaalea Kaunotar

Vaalea Kaunotar ei silloin takavuosina ollut kartanon puutarhoissa mitenkään harvinainen näky. Neitoja katsellessaan moni mies ajattelikin, että tuon kun saisi pulloon. No, nyt se unelma on toteutunut. Kurkista pulloon, siellä se on. Vaalea Kaunotar.

Tässä makeassa hedelmäviinissä maistuu sekä omena, että ruusukvittenin pyöreys. Sopivasti viileänä sopii keimailuun tai siis seurusteluun ja jälkiruoankin kanssa viimeistään herättelemään hilpeyttä.

Satumetsän Lumous

Satumetsä on tosi upea. Viinipuodin välittömässä läheisyydessä. Sen alppiruusut, azaleat ja muut koristekasvit sekä sadat puulajit lumoavat matkailijoita vuodesta toiseen. Merkityillä poluilla on turvallista kävellä, sillä peikoista ei kukaan ole nähnyt vilaustakaan. Toistaiseksi.

Roséviinityyppinen raikas marjaviini, jonka mansikkaista makua punaherukka piristää. Lempiviini seurustelijoille, jotka eivät pidä sen paremmin tummasta kuin vaaleastakaan. Istuu oivallisesti myös ruokapöytään kevyelle liha-aterialle.

Linnunmaito

Jos pikkulinnut eivät ole vielä ehtineet kertoa niin me kerromme, että tässä se on sellainen seurustelujuoma, joka paitsi että se irrottaa kielenkannattimet, saattaapi viedä kielen mennessään. Kiva nauttia kahden kesken, mutta sopii seurustelujuomaksi suuremmissakin parvissa. Maussa ei pitäisi olla nokan koputtamista.

Makea valkoviinityyppinen hedelmäviini. Ei varsinaisesti ruokaviini vaikka sopiikin hyvin suolaisten snacksien kanssa. Täyteläisenä seurustelujuomana se makeuttaa niin jutut kuin pahimmat hapannaamatkin.

Karvajalka

Karvajalka on yksi Satumetsän maahisista, joka muiden menninkäisten kanssa hiiviskelee Mustilan kotikunnailla. Normaalioloissa hieman vaikeasti havaittavia kavereita, vaikka on näitä pikkumiehiä joku nähnyt kotonaankin, jos on joutunut liian pitkään janoaan sammuttamaan…

Karviaisilla terästetty ja mansikoilla värjätty puolimakea Rosé-tyyppinen marjaviini, joka ei välttämättä ruokaa kyytipojakseen kaipaa. Hyvä seura sopii sille sitäkin paremmin, jos nyt sellaista on saatavilla. Toisaalta ei tämän viinin kanssa pysty murjottamaan, vaikka olisi yksinkin.

Mustilan Kartanon Juhlaviini puolimakea

Vau! Mikä viini! Tämä helmeilevä herukkaviini on nimensä mukaisesti valmistettu herukkapensaiden mehukkaista marjoista, jotka on riivitty nimenomaan kotimaisista puutarhoista. Viini on mukavan puolimakea ja hilpeästi kuohahtava niinkuin juhlaviinin kuuluu ollakin. Niin, että ei ravisteta ennen käyttöä.

Mustilan Kartanon Juhlaviini puolikuiva

Mihin juhlaan? No, onhan näitä juhlimisen arvoisia asioita vaikka kuinka paljon. Sukujuhlista synttäreihin, kihlajaisista kastajaisiin, tupaantulijaisista läksiäisiin ja vaikka mitä. Aina löytyy sen verran juhlan aihetta, että näin hyvä viini kannattaa korkata. Ja siitähän se juhla jo syntyykin, ei siihen muita tekosyitä tarvita. Korkeintaan hyvää seuraa.