Näytetään kaikki 4 tulosta

Mustan Everstin Kosto

Musta Everstihän oli aikoinaan Mustilan kartanon ikioma kummitus, jota ei ole näkynyt vuosikymmeniin. Nyt vanha sotaherra on herännyt henkiin viinin muodossa. Mutta mitä näin jalossa juomassa tarkoittaa kosto? No sitä, että kosto on suloinen, kuten tämä viini.

Punaviinityyppinen marjaviini, joka nimestään huolimatta ja kohtuullisesti nautittuna ei ole lainkaan pelottava juoma. Päinvastoin se on makeahko seurustelu- ja jälkiruokaviini, joka sopii niin juustopöytään kuin tuhdin liharuoankin kanssa.

Vaalea Kaunotar

Vaalea Kaunotar ei silloin takavuosina ollut kartanon puutarhoissa mitenkään harvinainen näky. Neitoja katsellessaan moni mies ajattelikin, että tuon kun saisi pulloon. No, nyt se unelma on toteutunut. Kurkista pulloon, siellä se on. Vaalea Kaunotar.

Tässä makeassa hedelmäviinissä maistuu sekä omena, että ruusukvittenin pyöreys. Sopivasti viileänä sopii keimailuun tai siis seurusteluun ja jälkiruoankin kanssa viimeistään herättelemään hilpeyttä.

Linnunmaito

Jos pikkulinnut eivät ole vielä ehtineet kertoa niin me kerromme, että tässä se on sellainen seurustelujuoma, joka paitsi että se irrottaa kielenkannattimet, saattaapi viedä kielen mennessään. Kiva nauttia kahden kesken, mutta sopii seurustelujuomaksi suuremmissakin parvissa. Maussa ei pitäisi olla nokan koputtamista.

Makea valkoviinityyppinen hedelmäviini. Ei varsinaisesti ruokaviini vaikka sopiikin hyvin suolaisten snacksien kanssa. Täyteläisenä seurustelujuomana se makeuttaa niin jutut kuin pahimmat hapannaamatkin.

Kesäpolka-siideri

”Ennen kun mentiin polkan tahtiin…” Niinhän laulussa sanotaan. Vaikka eipä siideristä paljon tiedetty siihen aikaan, kun isä lampun osti. Polkasta kuitenkin pidettiin ja sitä mentiin niin, että tanner tömisi ja tanssilava rymisi. Jos ei siideriä siihen aikaan suuremmin laseissa poreillutkaan, niin kyllä sitä jo yhden polkan jälkeen helmeili. Hiki otsalla. Polkan tahdissa mentiin yleensä parhaat päällä ja usein kansallispuvussa. Siksi tämän pullon etiketissä on Elimäen kansallispuku.

Kuplivan raikas, makea omenasiideri, johon on uutettu tuoreita Polka-mansikoita. Sillä lailla simppeli seurustelujuoma, että sitä kun siemailee, niin kohta alkaa naurukin poreilemaan. Ja mikä huvittavinta, tämän seurustelujuoman kanssa ei seuraa välttämättä edes tarvita. Polka riittää. Kun vain pitää huolen että sitä riittää.