Näytetään kaikki 4 tulosta

Mustan Everstin Kosto

Musta Everstihän oli aikoinaan Mustilan kartanon ikioma kummitus, jota ei ole näkynyt vuosikymmeniin. Nyt vanha sotaherra on herännyt henkiin viinin muodossa. Mutta mitä näin jalossa juomassa tarkoittaa kosto? No sitä, että kosto on suloinen, kuten tämä viini.

Punaviinityyppinen marjaviini, joka nimestään huolimatta ja kohtuullisesti nautittuna ei ole lainkaan pelottava juoma. Päinvastoin se on makeahko seurustelu- ja jälkiruokaviini, joka sopii niin juustopöytään kuin tuhdin liharuoankin kanssa.

Koppelon Kujerrus

Tarina kertoo, että eräs huolimaton koppelo oli takamaiden karpalosuolla hapanta hamutessaan kiskaissut karpalon niin sanotusti väärään kurkkuun. Hädissään rupesi siinä kakomaan ja pitämään sellaista meteliä että. Mustilan mailla elellyt puolikesy homenokka kuulu mekkalan matkojen päähän ja lensi ääntä kohti. Meteli hiljeni nopeasti ja hetken päästä suolta kuului vain vienoa kujerrusta.
Koppelon kujerrus avartaa luontoa ja on siten parhaimmillaan kahdenkeskisessä teerenpelissä, mutta sopii se hyvin seurustelujuomaksi suuremmassakin seurueessa, ja ilman tositarkoitustakin. Ei kylläkään tosikoille, mutta veitikoille.

Tässä puolimakeassa punaisessa viinissä maistuu voimakkaimmin villistä luonnosta saalistettu raikas karpalo, jota on ryyditetty musta- ja punaherukalla sekä makealla mustikalla. Sopii luontevasti riistaruokien kanssa sekä juustojen ja leikkeleiden naposteluun. Juhlistaa myös perinteisen joulupöydän.

Kartanon Tumma

Kartanon Tumma on vaalean vastakohta. Paitsi tietysti väriltään, se on myös rauhallisemman oloinen. Puolittain kuiva viini, mutta kyllä se mukavasti kielenkannat voitelee eli irrottaa, kuten tavataan sanoa. Kannattaa maistaa ihan vaihtelun vuoksi, sillä vaikka vaalea olisikin lempiväri, niin kyllä tähän tummaankin helposti rakastuu.

Kartanon Tumma on punainen puolikuiva marjaviini, joka sopii eritoten liha-aterialle, mutta kelpaa sitä maistella ilmankin. Aina silloin kun suuta kuivaa ja mieli halajaa tummaa, mutta ei mitään tulista

Kartanon Punainen

Punainen kartanoviini on Mustilan kotikunnailla, sen satumaisen metsän laitamilla, valmistettua juomaa. Heti tuoreeltaan niin humalluttavan hyvää ettei maku voi siitä vanhetessaankaan parantua. Maistuisi varmaan kartanon kummituksellekin.

Mustista ja punaisista herukoista valmistettu raikkaanmakuinen ruokaviini, jolle aronia antaa mukavan säväyksen. Sopii yhtähyvin sonnin sisäfileen kuin kananpojankin kyytipojaksi. Tai sitten ihan ilman mitään syötävää nautittavaksi.