Näytetään kaikki 7 tulosta

Karpalokarnevaali

Aito omenaviinipohja ja ihania, raikkaita karpaloita. Sopii kuivempaankin makuun ja prosenttejakin pikkaisen enemmän.

Karvajalka

Karvajalka on yksi Satumetsän maahisista, joka muiden menninkäisten kanssa hiiviskelee Mustilan kotikunnailla. Normaalioloissa hieman vaikeasti havaittavia kavereita, vaikka on näitä pikkumiehiä joku nähnyt kotonaankin, jos on joutunut liian pitkään janoaan sammuttamaan…

Karviaisilla terästetty ja mansikoilla värjätty puolimakea Rosé-tyyppinen marjaviini, joka ei välttämättä ruokaa kyytipojakseen kaipaa. Hyvä seura sopii sille sitäkin paremmin, jos nyt sellaista on saatavilla. Toisaalta ei tämän viinin kanssa pysty murjottamaan, vaikka olisi yksinkin.

Päivänsäde

Päivänsäde, tuo sadunhohtoinen kultasiipi, on jostain kumman syystä erityisen pihkassa yhteen satumetsän menninkäiseen Karvajalkaan. Kummallista siksi, että Karvajalka on valonarka eikä suuremmin seurustelunhaluinen. Toisin kuin Päivänsäde, joka viihtyy valoisien ihmisten seurassa ja rakastaa aurinkoista luonnetta.

Ruusukvittenistä valmistettu puolikuiva valkkarityyppinen hedelmäviini, jossa maistuu myös omenainen aromi. Puolittaisesta kuivuudestaan huolimatta tämä kullankeltainen hieno juoma hersyttää sopivassa seurassa hyvin makeitakin nauruja.

Punapaula

Punapaulan alkulähteet ovat vaikeapääsyisen leton keskialueella. Siellä pohjattoman suonsilmäkkeen reunalla, jossa karpalot ovat kukkeimmillaan odottaen rohkeaa poimijaansa posket punaisina hehkuen ja onnesta tirskahdellen. Nyt rohkeus on palkittu, Punapaula on pullossa. Nauti siitä antaumuksella.

Kypsistä karpaloista valmistettu punavärinen viini, jota on hieman omenalla kesytetty. Se kietoo pauloihinsa heti ensi siemaisulla, jos et ole perso makealle. Helppo valita myös ruokaviiniksi olipa lautasella lihaa tai kalaa.

Kartanon Tumma

Kartanon Tumma on vaalean vastakohta. Paitsi tietysti väriltään, se on myös rauhallisemman oloinen. Puolittain kuiva viini, mutta kyllä se mukavasti kielenkannat voitelee eli irrottaa, kuten tavataan sanoa. Kannattaa maistaa ihan vaihtelun vuoksi, sillä vaikka vaalea olisikin lempiväri, niin kyllä tähän tummaankin helposti rakastuu.

Kartanon Tumma on punainen puolikuiva marjaviini, joka sopii eritoten liha-aterialle, mutta kelpaa sitä maistella ilmankin. Aina silloin kun suuta kuivaa ja mieli halajaa tummaa, mutta ei mitään tulista

Kartanon Punainen

Punainen kartanoviini on Mustilan kotikunnailla, sen satumaisen metsän laitamilla, valmistettua juomaa. Heti tuoreeltaan niin humalluttavan hyvää ettei maku voi siitä vanhetessaankaan parantua. Maistuisi varmaan kartanon kummituksellekin.

Mustista ja punaisista herukoista valmistettu raikkaanmakuinen ruokaviini, jolle aronia antaa mukavan säväyksen. Sopii yhtähyvin sonnin sisäfileen kuin kananpojankin kyytipojaksi. Tai sitten ihan ilman mitään syötävää nautittavaksi.

Mustilan Kartanon Juhlaviini puolikuiva

Mihin juhlaan? No, onhan näitä juhlimisen arvoisia asioita vaikka kuinka paljon. Sukujuhlista synttäreihin, kihlajaisista kastajaisiin, tupaantulijaisista läksiäisiin ja vaikka mitä. Aina löytyy sen verran juhlan aihetta, että näin hyvä viini kannattaa korkata. Ja siitähän se juhla jo syntyykin, ei siihen muita tekosyitä tarvita. Korkeintaan hyvää seuraa.