Näytetään kaikki 4 tulosta

Satumetsän Lumous

Satumetsä on tosi upea. Viinipuodin välittömässä läheisyydessä. Sen alppiruusut, azaleat ja muut koristekasvit sekä sadat puulajit lumoavat matkailijoita vuodesta toiseen. Merkityillä poluilla on turvallista kävellä, sillä peikoista ei kukaan ole nähnyt vilaustakaan. Toistaiseksi.

Roséviinityyppinen raikas marjaviini, jonka mansikkaista makua punaherukka piristää. Lempiviini seurustelijoille, jotka eivät pidä sen paremmin tummasta kuin vaaleastakaan. Istuu oivallisesti myös ruokapöytään kevyelle liha-aterialle.

Kartanon Rosé

Jos tumma on liian tuhtia eikä vaaleassa ole tarpeeksi puhtia, niin rose on sopivasti siltä väliltä. Ellei tätä nauttiessa kielenkannat suorastaan irtoa, niin kyllä ne ainakin löystyvät. Näin ollen Kartanon Roseta voi hyvin nauttia aivan vieraassakin seurassa. Viinillä on nimittäin myös sellainen vekkuli ominaisuus, että sitä siemaillessa vietaat pikkuhiljaa vähenevät ja ennen pitkää kaikki ovat keskenään kuin vanhoja tuttuja.

Puolimakea punaherukkaviini, johon on uutettu tuoreita metsävadelmia. Ne antavat sille suorastaan jumalaisen aromin. Tämä enemmänkin seurusteluviiniksi sopiva juoma ei välttämättä ruokaa kyytipojakseen kaipaa, mutta saa sen seurassa syödäkin ei sen puoleen. Mielellään kuitenkin jotain kevyttä.

Karvajalka

Karvajalka on yksi Satumetsän maahisista, joka muiden menninkäisten kanssa hiiviskelee Mustilan kotikunnailla. Normaalioloissa hieman vaikeasti havaittavia kavereita, vaikka on näitä pikkumiehiä joku nähnyt kotonaankin, jos on joutunut liian pitkään janoaan sammuttamaan…

Karviaisilla terästetty ja mansikoilla värjätty puolimakea Rosé-tyyppinen marjaviini, joka ei välttämättä ruokaa kyytipojakseen kaipaa. Hyvä seura sopii sille sitäkin paremmin, jos nyt sellaista on saatavilla. Toisaalta ei tämän viinin kanssa pysty murjottamaan, vaikka olisi yksinkin.

Punapaula

Punapaulan alkulähteet ovat vaikeapääsyisen leton keskialueella. Siellä pohjattoman suonsilmäkkeen reunalla, jossa karpalot ovat kukkeimmillaan odottaen rohkeaa poimijaansa posket punaisina hehkuen ja onnesta tirskahdellen. Nyt rohkeus on palkittu, Punapaula on pullossa. Nauti siitä antaumuksella.

Kypsistä karpaloista valmistettu punavärinen viini, jota on hieman omenalla kesytetty. Se kietoo pauloihinsa heti ensi siemaisulla, jos et ole perso makealle. Helppo valita myös ruokaviiniksi olipa lautasella lihaa tai kalaa.